Historien bag TYPO3

TYPO3 er gennem tiden med god grund blevet et utrolig populært CMS (Content management system) og egner sig til alt fra små hobby hjemmesider til store kommercielle websites. Historien bag TYPO3 går tilbage til 1997, hvor manden bag det hele danske Kasper Skårhøj udviklede første version af CMS systemet. Dengang var Content management systemer ikke særlig udbredte og det at have en hjemmeside ikke moderne endnu, de helt grundlæggende funktioner i første version, var at man kunne vedligeholde inholdet på sin hjemmeside uden at ødelægge sit design. I 1998 blev en prototype udviklet i 3 forskellige versioner, deraf navnet TYPO3. Herunder kan du se hvordan TYPO3 har udviklet sig gennem årene.

1997 
Her blev de grundlæggende krav til CMS systemet fastlagt

1998
Her blev en prototype udviklet i 3 forskellige versioner, det var på den baggrund at systemet blev navngivet TYPO3. I august måned deltog TYPO3 på Seybold udstillingen som foregik i San Francisco, dette blev gjort for at undersøge markedet.

1999
På baggrund af de erfaringer man havde fået fra kunderne, besluttede man sig for at udvikle en ny version af TYPO3 som blev udgivet i januar måned. Det er den fleksible base som stadig danner grundlag for de nuværende TYPO3 systemer.

2001
Henover sommeren i 2001 bliver der foretaget en større oprydning i koden bag TYPO3, dette medvirker til at det bliver mere solidt og gør at det klar til en række forskellige udvidelsesmuligheder.

2002
Den 24 maj 2002 bliver den første “rigtige” version af TYPO3 udgivet, denne kaldes TYPO3 version 3.0 frem til den dag, havde TYPO3 primært været i beta test, selvom det tidligere også har drevet en række websites.
Kort tid efter udgivelsen af TYPO3 version 3, blev The extension manager udviklet og frigivet.

2004
Henover efteråret i 2004, blev TYPO3 Associationen stiftet, dette blev gjort af en gruppe deltagere i TYPO3 fælleskabet. TYPO3 Associationen blev placeret i Schweiz og fungerede som støtte til udviklingen af TYPO3, hvor de bl.a. også tilbyder certificeringer.
Siden hen er TYPO3 vokset stødt og er i dag et fuldt ud anerkendt CMS system, som bliver brugt til at drive utrolig mange websites rund omkring i verden. TYPO3 blev grundlagt på en række værdier som bl.a. ærlighed, frihed og kvalitet, hvilket stadig gør sig gældende den dag i dag.

Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Video Marketing Plan

Place social networking widgets on your website

Dynamic Search Engine Optimization