Historien bag Magento

 dag er Magento en af verdens absolut mest populære open source platforme inden for e-handel. Siden starten har mere end 150.000 webshopejere valgt Magento, og her er der tale om både store og små virksomheder og organisationer.

For at komme hertil har Magento dog skulle gennemgå en lang udvikling.
Det hele startede tilbage i 2001, hvor virksomheden Varien – nu Magento Inc. – blev grundlagt af Roy Rubin og Yoav Kutner. De arbejdede med webdesign og applikationer og havde specialiseret sig i webshopsystemet OsCommerce, som de dog mente manglede fleksibilitet. I marts 2008 lancerede de Magento som open source e-handels platform, også kendt som Community-versionen, og fra starten har systemet gået sin sejrsgang over hele verden.

I februar 2012 passerede man 4.000.000 downloads af Magento softwaren, og i april forlod Yoav Kutner foretagendet.

Tre versioner

Som nybegynder på området kan det være svært at forstå, at man kan få et så populært og brugervenligt produkt, uden at man behøver at betale for det. Det er fuld forståeligt, men det skyldes naturligvis forretningsidéen bag Magento.
Sagen er nemlig den, at Magento fås i tre versioner: Community, Professional og Enterprise, og mens Community-versionen er gratis, er det på de to øvrige versioner, at der tjenes penge. Herudover tilbyder Magento partnerprogrammer, som der også tjenes penge på, så der er ikke tale om et forretningskoncept, som er helt og aldeles frit og kvit at bruge, hvis man ønsker det bedste.

Kommentarer

Populære indlæg fra denne blog

Historien bag TYPO3

Dynamic Search Engine Optimization